Hoppa till innehåll

För fjärde året i rad utser Dagens Medicin årets kvinnliga ledare i vården. Årets vinnare är Elisabet Wennlund från Stockholms Sjukhem.

Igår delades priset ut för Årets kvinnliga ledare i sjukvården 2013. Vinnare är Elisabet Wennlund från vårt medlemsföretag Stockholms Sjukhem. Det är fjärde året i rad som Dagens Medicin delar ut priset. Syftet är att inspirera fler kvinnor i vården att ta ledande positioner samt att belöna och uppmärksamma goda förebilder för ledarskap i sjukvården.

Vårdföretagarna vill sända ett stort grattis till Elisabet Wennlund och det gläder oss att det uppmärksammas att Elisabet är en god förebild för ledare inom sjukvården och för privat driven sjukvård.

Juryns motivering
”Elisabet Wennlund får priset Årets kvinnliga ledare i sjukvården för sin förmåga att vara en synlig ledare som är närvarande i verksamheten och tydliggör verksamhetsprocessen. Med sin glöd och sitt engagemang har hon lyckats med det allra svåraste, att inspirera sina medarbetare att arbeta mot uppsatta mål. Hon lyfter ledare och chefer inom äldrevården och sprider insikten om att patienten har en outnyttjad kompetens som skapar en bättre vård.”
 
Årets vårdentreprenör
Dagens Medicin vill uppmuntra ledarskap som står för nytänkande och innovationskraft och inrättade i år två nya priskategorier: Årets kvinnliga vårdentreprenör och Årets banbrytare. Årets vårdentreprenör gick till Elisabet Hagert, som är grundare och vd för Hand & Foot Surgery Center i Stockholm. Hon får priset för att på kort tid ha byggt upp en verksamhet med kunskap och entreprenörskap som drivkraft.
 

Läs mer om priset här.